Over deze website

De hedendaagse maatschappij draait voor het grootste gedeelte op automatisering. Computers, internet, smartphones en allerlei technologische snufjes zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Bedrijven maken volop gebruik van geautomatiseerde systemen, computers en internet, maar ook de gemiddelde Nederlander gaat er, al dan niet terecht, van uit dat hij deze technologie nodig heeft. Elk gezin heeft wel een of meerdere computers en elk gezinslid heeft vandaag de dag een eigen smartphone. Voor heel wat mensen is een computer of een mobiel apparaat en internet een echte noodzaak geworden. Stel maxresdefault (8)je maar eens voor dat je net dat belangrijk bericht op Facebook zou mist!

Deze website heeft als doel de gewone burger wat vertrouwder te maken met al deze nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Op de verschillende pagina’s vind je niet alleen algemene informatie over de computer en hoe deze het leven bepaalt, maar wordt er ook dieper ingegaan op de ontstaansgeschiedenis zowel van de computer, het internet als de smartphone. Je komt te weten hoe het internet juist werkt en enkele specifieke termen worden heel eenvoudig uitgelegd.

De voor- en nadelen van de geautomatiseerde maatschappij komen uitgebreid aan bod en er worden tips gegeven voor de aankoop van een computer.

Tot slot wordt er dieper ingegaan op de allernieuwste trend om computers en internet in te zetten in de woning. Dit nieuwe systeem heet domotica. Je komt niet alleen te weten hoe deze domotica juist werkt, maar ook hoe domotica je kan helpen om energie te besparen.

Alvast veel leesplezier!