De voordelen van een geautomatiseerde maatschappij

Iedereen heeft wel een mening over de hedendaagse geautomatiseerde maatschappij. Voor de een biedt de komst van de computer heel wat voordelen, een ander ziet er enkel de negatieve punten van.

Communicatie verloopt sneller

Met de komst van de computer is het mogelijk geworden om veel efficiënter en sneller met elkaar te communiceren. Denk maar eens terug aan de tijd waar alles per briefwisseling moest gebeuren. Een binnenlandse brief PC20blogging-336375_1280versturen duurde gemiddeld een tot twee dagen en als deze juist voor het weekend verstuurd werd, kon men er over het algemeen drie of vier dagen op wachten. Internationale brieven lieten vaak een week op zich wachten en brieven die men naar een ander continent verstuurde raakten vaak verloren of zaten soms wekenlang onderweg. Een antwoord duurde even lang en vooral bij zaken waar men dringende beslissingen op papier moest hebben leverde dit vaak problemen op.

De wereld is kleiner geworden

Met allerhande computerprogramma’s of apps kan men tegenwoordig rechtstreeks mensen bereiken die zich in het buitenland bevinden zonder hiervoor al te grote kosten te betalen. In heel veel gevallen werken deze apps trouwens helemaal gratis. Iemand live spreken en zien die zich aan de andere kant van de wereld bevindt is vandaag de dag geen enkel probleem meer. Dit is niet alleen interessant om zakenpartners in een mum van tijd te bereiken, maar door al deze technologische snufjes nemen mensen ook vaker contact op met familie of vrienden in het buitenland.

Invloed op het verkeer

De komst van de computer maakt het voor heel wat mensen makkelijker om van thuis uit te werken. Werknemers kunnen bepaalde dagen thuis werken en hoeven dan ook niet meer urenlang in de file te staan en dit heeft uiteraard een positieve invloed op het verkeer. Niet alleen is er minder woon-werk verkeer, maar het verkeer wordt ook meer gespreid. Door bijvoorbeeld enkele uren thuis te werken, hoeft men niet meer op een bepaald tijdstip op het werk te zijn.